Gemeente Papendrecht op bezoek in het Zorg Inspiratie Centrum
Nieuws
Dennis van het ZIC
Nieuws
02/03/2020
1 min
0

Gemeente Papendrecht op bezoek in het Zorg Inspiratie Centrum

02/03/2020
1 min
0

Woensdag 29 januari 2020 werd er namens de Gemeente Papendrecht een bezoek gebracht aan het Zorg Inspiratie Centrum. Wij bedanken Wethouder Pieter Paans, beleidsmedewerker economie en bedrijven Jan-Peter Hoste en accountmanager bedrijven Ninetta Lorenc voor hun komst.

Nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technische zorghulpmiddelen

In het Zorg Inspiratie Centrum hebben we gemeente Papendrecht geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zorg. Met het ene oog gericht op het langer thuis blijven wonen van ouderen en het andere oog gericht op het minder belasten van de (mantel)zorgers.

Doordachte badkamer hulpmiddelen

Kees Verhoef van Bano Benelux en één van de initiatiefnemer van het ZIC demonstreerde het elektrisch in hoogte verstelbare toilet (sta-op toilet), de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel en meer specifieke items speciaal om de veiligheid in de badkamer te vergroten.

Plafond tilsysteem met één knop te bedienen

Wim Nobbe en Mariëlle Kroondijk van Ergocare lieten zien hoe een plafond tilsysteem geïntegreerd kan worden in een woning en met één vinger bediend kan worden. De plafondliften worden gezien als de meest veilige en efficiënte manier om cliënten te tillen en te verplaatsen. In contrast tot een mobiele tillift wordt de zorgvrager met een plafondlift volledig door het systeem getild en verplaatst. Hierdoor wordt de zorgverlener minimaal belast.

Vloersensoren die aanwezigheid, bewegingen en valpartijen signaleren

New Care Solutions heeft kortgeleden de nieuwste vloersensoren geplaatst in het ZIC. Deze slimme technieken registreren de aanwezigheid en bewegingen van mensen, maar herkennen ook bijvoorbeeld val- en glijpartijen.

Hulpmiddelen in de zorg en het Wmo

De wethouder en de ondernemers spraken naast ontwikkelingen in de zorg ook uitgebreid over hoe bestaande regelgeving en organisatie vanuit de overheid, zoals de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) beter zou kunnen aansluiten op de nieuwste mogelijkheden op het gebied van zorginnovatie.

“Het was boeiend te zien hoe verschillende bedrijven elkaar gevonden hebben en daadwerkelijk gaan samenwerken om hun krachten te bundelen” aldus Wethouder Paans

Bezoek het Zorg Inspiratie Centrum (ZIC) - Afspraak maken

Reacties
Categorieën