ZIC Papendrecht - Zorg Inspiratie Centrum

In het Zorg Inspiratie Centrum zijn de krachten van verschillende organisaties gebundeld om zorginstellingen en de mensen op zoek naar woningaanpassingen te ontzorgen. Met het ZIC Papendrecht anticiperen we op de veranderde situaties in de zorgsector, door in samenwerking (technologische) hulpmiddelen te implementeren. 

We helpen iedereen aan een veilige woonomgeving

Door slimme technologische hulpmiddelen toe te passen zorgen wij ervoor dat er met minder personeel meer zorgkwaliteit te bieden is. In een tijd met indringende wijzigingen in het zorgstelsel is stilstand achteruitgang. Door de krachten te bundelen zorgen we ervoor dat iedereen in een veilige en functionele omgeving kan blijven wonen. Of dat nu in een zorginstelling (zoals een verpleeghuis of ziekenhuis) is of bij iemand thuis, wij bieden de oplossing. Een belangrijke bijkomstigheid is dat door deze toepassingen er op lange termijn veel geld kan worden bespaard.Deze hulpmiddelen kun je o.a. vinden het Zorg Inspiratie Centrum

Doordachte badkamer hulpmiddelen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk hierbij aan volledige senioren badkamers, maar ook aan losse hulpmiddelen zoals een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel. 
Slimme sensortechnologie in de vloer: zonder inzet van camera's zien we het verschil tussen beweging en vallen!
De meest veilige, efficiënte en comfortabele plafondtillift om cliënten te tillen en te verplaatsen.

Welbedacht zorgmeubilair voor elke zorgdoelgroep!

De initiatiefnemers aan het woord

Sensortechnologie gebaseerd op leefstijlmonitoring door New Caresolutions

New Caresolutions is een systemintegrator voor zorgdomotica. Voor de Nederlandse zorgmarkt zijn wij de reseller van de MariCare Sensortechnologie. Dit stelt ons in staat om op afstand het leefpatroon van een bewoner 24/7 te monitoren. Dit doen wij voor zowel voor zorginstellingen als thuiszorg. Onze systemen zijn gebaseerd op leefstijlmonitoring, waardoor wij ondersteunend zijn aan het reguliere zorgproces. Door inzet van deze sensor technologie zijn wij in staat om te kunnen signaleren wanneer het leefpatroon van een bewoner afwijkt.


Afwijkingen kunnen zijn, het veelvuldig bezoeken van het toilet, extreem of helemaal niet bewegen, langdurig op bed liggen of juist helemaal niet of het signaleren van een valincident. Het signaleren van al deze verschillen doen wij zonder gebruik van camera’s. De sensortechnologie kan in alle ruimten van een appartement of woning worden toegepast. Wij doen dit op basis van twee soorten signaleringen.


De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van een sensorlaminaat onder de reguliere vloerafwerking zoals tapijt, pvc, linoleum, laminaat, plavuizen, houten planken of gegoten kunststof vloeren. Het sensorlaminaat werkt op basis van een magnetisch veld, die reageert op het lichaam eigen vocht. Doordat de bewoner over de vloer wandelt kunnen wij zien waar de bewoner zicht in de woning bevindt. Dit systeem is ook toepasbaar bij appartementen voor echtparen.


De tweede mogelijkheid is het aanbrengen van wandsensoren die nagenoeg over de zelfde functionaliteit beschikken, zoals activiteit/beweging, toiletbezoek en valdetectie. In tegenstelling tot normale bewegingssensoren zien wij het verschil tussen bewegen en vallen.


Wilt u meer weten, bel of mail ons voor een demonstratie in het Zorg Inspiratie Centrum.

Plafondliften van ergocare in ZIC Papendrecht

Plafondtilsystemen van Ergocare

in Nederland neemt de zorgzwaarte toe. Mede door het langer thuis moeten wonen ontvangen cliënten meer thuis- en mantelzorg. Als de zorgvraag te complex en groot wordt verhuist men naar een zorginstelling. We zien steeds meer gecombineerde ziektebeelden en cliënten die niet mobiel zijn in een zorginstelling. Dit resulteert voor het zorgpersoneel in een hogere mentale en fysieke belasting. Naast een toenemende zorgvraag stijgt de gemiddelde leeftijd van het zorgpersoneel en zien we een toename in blessureopbouw en ziekteverzuim.

De zorgmarkt vraagt hierdoor meer en meer om slimme oplossingen om de werkprocessen beheersbaar én betaalbaar te houden. Ergocare richt zich primair op het adviseren, leveren en monteren van plafondtilsystemen. Wij geloven dat door deze focus wij een meerwaarde kunnen zijn  voor zorginstelling én cliënt. Voor ons zijn plafondtilliften de enige échte oplossing om onderwerpen als fysieke belasting, verzuimreductie, beschikbare zorgtijd, en beheersbare kosten een positieve wending te geven.

Sinds het eerste Guldmann plafondtilsysteem wat wij monteerden zit deze overtuiging erin en elke dag raken wij meer overtuigd van de noodzaak van een plafondtilsysteem. Mede door deze overtuiging hebben vele verpleeghuizen, ziekenhuizen en instellingen voor gehandicapten gekozen voor de plafondtilsystemen van Ergocare.

Naast een functioneel zorghulpmiddel vinden wij het onze taak om de plafondtilsystemen een natuurlijk onderdeel van een gebouw te laten zijn; de systemen moeten niet opvallen. Door onze kennis van bouwen, jarenlange ervaring en de mogelijkheden van het Guldmann railsysteem, kunnen wij zorgen voor een huiselijke sfeer.

Slimme badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux

Sinds 2015 is er veel veranderd in de zorgwereld. De belangrijkste ontwikkeling in deze 'revolutie' betekent dat we met zijn allen langer thuis moeten blijven wonen. Een direct gevolg daarvan is dat huizen veiliger gemaakt moeten worden. In veel gevallen is het zo dat men door een aandoening of leeftijd (of een combinatie daarvan) steeds meer moeite ervaart om zichzelf in huis te redden. Gelukkig zijn er hulpmiddelen om de zelfredzaamheid en veiligheid in huis aanzienlijk te vergroten. 


Eén van belangrijkste ruimten in huis is natuurlijk de badkamer. Jaarlijks belanden meer dan 24.000 mensen in het ziekenhuis vanwege een valpartij. Badkamer hulpmiddelen van Bano Benelux bieden uitkomst en maximaliseren de veiligheid in de badkamer.  Het mooie aan het Bano badkamerconcept is dat je mensen met een fysieke beperking, echt kunt helpen! Door gebruik te maken van deze badkamer hulpmiddelen krijgen mensen weer een stukje van hun eigenwaarde terug of kunnen dat langer behouden. 


Het middelpunt van de aangepaste badkamer is het sta-op toilet: door de hoogwaardige functionaliteit van dit toilet wordt het voor mensen weer mogelijk om zichzelf in de badkamer te redden, over het algemeen zonder dat er hulp nodig is. En als er dan toch hulp nodig is, dan is het voor de verzorgende een verademing om met behulp van de sanitaire onderdelen de cliënt te helpen: op een dusdanige manier dat de fysieke belasting van de verzorgende tot een minimum wordt beperkt!


U kunt de Bano badkamer uiteraard ook zelf komen bekijken in het Zorg Inspiratie Centrum (ZIC). Hier kunt u dan de verschillende onderdelen zelf uitproberen.

Doordacht zorgmeubilair door Officious

Samen met u creëren we een inspirerende werkomgeving voor optimale productiviteit van uw medewerkers. Wij helpen graag bij het maken van bewuste keuzes in gezondheid en functionaliteit, waarbij de uitstraling van uw organisatie-identiteit tot haar recht komt. Sinds 1975 houden we ons bezig met professioneel inrichten. Onze dienstverlening en productportfolio passen we continu aan om onze relaties te helpen de beste keus te maken voor hun organisatie. Wij zijn gespecialiseerd in zorginrichtingkantoorartikelen, projectinrichting en audiovisuele oplossingen.

Onze teams staan klaar om uitgedaagd te worden u te inspireren. Dit gebeurt voornamelijk vanuit onze thuisbasis d’Oude School in Papendrecht. Een voormalig schoolgebouw, welke haar karakter heeft behouden en we met respect voor dat karakter de meest hedendaagse technieken hebben toegepast. In dit pand nemen we ook deel aan het Zorg Inspiratie Centrum (ZIC Papendrecht). Na een overname in 2018 van Bapri zorginrichters, hebben we onze expertise en netwerk verder uitgebreid om onze relaties in de zorg dieper en breder te kunnen ondersteunen in hun groeiproces. Met name de kennis van de diverse doelgroepen, en de vertaling naar inrichtingsplannen en praktisch advies, wordt gewaardeerd door de relaties.


Ook de juiste toevoeging van audiovisuele oplossingen kan een zorgorganisatie stappen verder helpen. Denk hierbij aan virtuele contactmomenten tussen bewoners van verzorgingstehuizen en familie, huisarts en patiënt, enz. Denk ook aan project-gebaseerd samenwerken of brainstorm- en scrumsessies volgens de meest effectieve mogelijkheden. Kortom: Officious staat voor een persoonlijke, pragmatische aanpak, waarbij gebruik gemaakt wordt van een rijke ervaring in onze kennisgebieden.

Medicatieopslag & distributie en dagbehandeling door Medifix - Zorg Inspiratie Centrum (ZIC Papendrecht).jpg

Medicatieopslag & distributie en dagbehandeling door Medifix

Medifix is dé aangewezen specialist op het gebied van medicatieopslag en distributie en dagbehandeling. Binnen deze twee disciplines bieden zij de beste en meest innovatieve oplossingen met bijzondere producten. Aangevuld met een breed aanbod van zorgproducten. 

Medifix is er voor alle segmenten binnen de gezondheidszorg.  Er wordt altijd uit gegaan van de unieke situatie van de klant. Aan de hand van een persoonlijke benadering wordt er altijd maatwerk geboden.

Door kennis en expertise te combineren dragen wij bij aan kwalitatief goede zorg. Medifix is leverancier van medisch meubilair, hulpmiddelen en zorgartikelen voor verzorgings- en verpleeghuizen, ziekenhuizen, gehandicaptenzorg en klinieken in Nederland en België. Het doel is altijd om een betrouwbare partner te zijn voor zorgorganisaties. Dit door hoogwaardige producten te leveren met bijpassende service. Altijd ter bevordering van de veiligheid van de patiënt en efficiëntere werkwijzen voor professionals in de gezondheidszorg.

Wil jij je voorbereiden op de toekomst en je huis of zorgorganisatie veiliger maken?